Joël Matip mist rest van het seizoen door gescheurde kruisband

Kruisbandblessure bij Liverpool, Van Dijk treurt: 'Ik heb medelijden met hem'

7 december 2023 om 12:23

Liverpool moet het de rest van het seizoen doen zonder Joël Matip. De verdediger, die vaak naast Virgil van Dijk in het centrum speelt, raakte zondag in de wedstrijd tegen Fulham (4-3) geblesseerd. Inmiddels is duidelijk dat Matip zijn kruisband heeft gescheurd.

Liverpool-manager Jürgen Klopp meldde woensdagavond na de winst op Sheffield United (0-2) dat Matip de rest van het seizoen niet meer in actie komt. "Het is zijn voorste kruisband. Gescheurd. Het is helaas wat ik tijdens het incident al dacht vanaf het eerste moment. Het is heel ongelukkig, maar het is wat het is", aldus Klopp.

Aanvoerder Virgil van Dijk treurt om de zware blessure van zijn ploeggenoot. "Ik heb medelijden met Joël en zijn familie, het doet pijn voor ons allemaal", stelt de Oranje-international. "Ik heb al contact met hem opgenomen. Wanneer hij ons nodig heeft, zullen wij er voor hem zijn."

Klopp moet de komende tijd dus voor een andere centrumverdediger naast Van Dijk kiezen. Ibrahima Konaté en Joe Gomez lijken de meest voor de hand liggende opties. Liverpool-jeugdproduct Jarell Quansah heeft ook al de nodige minuten gemaakt voor de hoofdmacht.