Einde carrière in zicht: aanklager eist maximale schorsing Pogba na dopinggebruik

Einde carrière in zicht: aanklager eist maximale schorsing Pogba na dopinggebruik

7 december om 12:47
Laatste update: 7 december om 15:38

De openbaar aanklager in Italië eist een schorsing van liefst vier jaar voor Paul Pogba. De dertigjarige middenvelder legde op 20 augustus van dit jaar een positieve dopingtest af.

Het was al bekend dat Pogba moest vrezen voor een maximale schorsing, die vier jaar bedraagt. Na zijn positieve test werd de Fransman al preventief geschorst, nu is de maximale straf officieel geëist. De openbaar aanklager gaat ervan uit dat Pogba de verboden middelen bewust heeft gebruikt. Als het oordeel was geweest dat Pogba de middelen per ongeluk had gebruikt, had de schorsing twee jaar kunnen bedragen.

Rechters moeten zich nu buigen over de aanklacht, tot de uitspraak blijft Pogba preventief geschorst. Het is nog onduidelijk of en zo ja, tot wanneer, Pogba beroep kan aantekenen tegen de eis. Mocht de maximale schorsing blijven staan, mag Pogba pas weer voetballen als hij 34 is. 

Pogba was jarenlang een van de beste middenvelders ter wereld, de laatste jaren ging zijn carrière bergafwaarts. De 91-voudig international van Frankrijk kwam, mede door blessures, de afgelopen twee seizoenen tot slechts 37 wedstrijden.