Dean Huijsen geniet interesse van Frosinone en Granada

'Nederlands Juve-talent (18) in de belangstelling van club uit Serie A en La Liga'

7 december om 16:35
Laatste update: 7 december om 18:48

Dean Huijsen geniet belangstelling uit zowel Italië als Spanje, zo meldt Calciomercato donderdag. De achttienjarige Nederlander, die sinds kort definitief deel uitmaakt van de hoofdmacht van Juventus, wordt in de gaten gehouden door Frosinone en Granada. 

Frosinone, middenmoter in de Serie A, zou Huijsen tot het einde van dit seizoen willen huren. Ook Granada, de nummer negentien van Spanje, hoopt op een huurdeal. Het is niet duidelijk of Juventus mee wil werken aan een vertrek op huurbasis. Huijsen staat er immers goed op bij de Oude Dame, waarvoor hij op 18 oktober zijn debuut maakte. Dat deed hij tijdens de met 0-1 gewonnen wedstrijd tegen AC Milan. 

Mocht Huijsen een tijdelijke overstap maken naar Granada, dan is hij de taal in ieder geval al machtig. De verdediger speelde een lange periode in de jeugdopleiding van Malaga, waar hij al op jonge leeftijd neerstreek. Mogelijk komt hij later ook uit voor de nationale ploeg van Spanje. Diario AS meldde onlangs nog dat de jeugdinternational van Oranje de ambitie heeft om op het WK van 2030 de kleuren van La Selección te verdedigen. 

Beluister de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, de comeback van Ihattaren en leven als een god in Indonesië hieronder, of kijk de video op Youtube!