Toptalent Prestianni maakt stap naar Benfica

'Benfica heeft beet: Argentijns wonderkind kiest voor Portugees kampioen'

8 december om 12:40

Gianluca Prestianni maakt de overstap naar Benfica en reist in januari af naar Portugal, meldt Fabrizio Romano. Het zeventienjarige toptalent genoot interesse van verschillende topclubs, maar kiest voor de regerend Portugees kampioen.

Prestianni speelt op dit moment voor het Argentijnse Velez Sarsfield, dat naar verluidt zo’n acht miljoen euro voor hem gaat krijgen. Daarbij hebben de Argentijnen een doorverkooppercentage van vijftien procent bedongen. De Argentijnse aanvaller speelde tot dusver 39 wedstrijden voor Velez Sarsfield, waarin hij goed was voor drie doelpunten en één assist.

Volgens Spaanse media waren onder meer Real Madrid en FC Barcelona ook nadrukkelijk geïnteresseerd in het talent. Ook enkele topclubs uit de Premier League zaten op het vinkentouw. Prestianni werd in oktober door The Guardian uitgeroepen tot een van de beste spelers ter wereld geboren in 2006.

Voor Benfica is hij het volgende toptalent die de stap vanuit Argentinië naar de Portugese grootmacht maakt. Enzo Fernandez werd afgelopen zomer voor zo’n 120 miljoen euro verkocht aan Chelsea, nadat hij een jaar eerder overgenomen werd van River Plate.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Fabrizio Romano (@fabriziorom)