Perez verbaasd door uitleg van Bosz

Perez reageert verbaasd op verklaring van Bosz: 'Oké, is dat te veel?'

7 december 2023 om 19:45

Kenneth Perez heeft met verbazing gereageerd op de verklaring van Peter Bosz om Yorbe Vertessen niet op te stellen tegen sc Heerenveen. Volgens de PSV-trainer kan de Belgische aanvaller het fysiek niet aan om tegen de Friezen vanaf de aftrap te beginnen. 

Vertessen stond afgelopen zondag in de basis, toen PSV bij Feyenoord met 1-2 won. De vleugelaanvaller kreeg bij afwezigheid van zowel Noa Lang als Hirving Lozano een kans. Tegen Heerenveen staat Malik Tillman linksbuiten. "Malik vind ik eigenlijk meer iemand die centraal op het veld moet staan, maar vanaf de zijkant kan hij het ook uitstekend invullen. Vertessen is een sprinter bij uitstek. Drie dagen later weer spelen zou te veel zijn, nadat hij al vroeg inviel tegen Sevilla (vlak voor rust, red.) en 65 minuten meedeed tegen Feyenoord. 100 meter-lopers moet je niet ook vier sprints op een dag laten lopen. Hij is een sprinter en kan nu nog niet negentig minuten spelen. Hij is nog jong, dat gaat nog komen."

ESPN-analist Perez is verbaasd op de uitspraken van Bosz. "Oké... In december, voor een vrij jonge speler, is dat te veel?", reageert de voormalig middenvelder, waarna Bosz weer het woord neemt. "Jawel, maar je moet niet vergeten dat hij echt een sprinter is. Honderdmeterlopers moet jij ook niet vier wedstrijden op een dag laten lopen."