'Feyenoord opgelet: Simeone ziet Atlético-versterking in Wieffer'

'Feyenoord zet zich schrap: Simeone ziet Atlético-versterking in Wieffer'

7 december om 19:48
Laatste update: 7 december om 22:10

Mats Wieffer staat in de belangstelling van Atlético Madrid. Met dat nieuws pakt Mundo Deportivo donderdagavond uit. Mogelijk komt de Champions League-beul van Feyenoord deze winter al in actie.

Atlético Madrid is op zoek naar een controlerende middenvelder, nu de twintigjarige Pablo Barrios voorlopig uit de roulatie is met een blessure. Koke heeft daardoor geen concurrent meer en dat vindt trainer Diego Simeone geen wenselijke situatie. Eén van de kandidaten om Los Rojiblancos te versterken, is naar verluidt Wieffer.

De naam van de Feyenoord is volgens Mundo Deportivo 'heel populair' in Estadio Wanda Metropolitano. Atlético ziet hem als een geschikte kandidaat om in de zomer weg te plukken uit Rotterdam. Het is echter óók niet uitgesloten dat Simeone door de personele problemen op het middenveld gaat pushen voor een winterse transfer.

Wieffer speelde de laatste maanden twee keer tegen Atlético, begin oktober (3-2) en eind november (1-3). De Madrilenen waren een maatje te groot, maar de 24-jarige middenvelder uit Borne 'bevestigde de goede berichten die ze bij Atlético al over hem hadden gehoord', klinkt het.

Het is onduidelijk of Feyenoord bereid is mee te werken aan een vertrek van Wieffer, die anderhalf jaar geleden overkwam van Excelsior. Ook over de eventuele vraagprijs is niets bekend. Onlangs werd de zevenvoudig Oranje-international ook nadrukkelijk in verband gebracht met FC Barcelona.