Kampioensconclusie Perez over PSV en Feyenoord

'PSV verre van goed, maar dit is bijna onmogelijk in te halen voor Feyenoord'

7 december om 20:56
Laatste update: 7 december om 23:07

Eredivisie-koploper PSV wordt dit seizoen niet meer achterhaald, concludeert Kenneth Perez na de 'veelzeggende' zege van de Eindhovenaren op sc Heerenveen (2-0).

"Deze wedstrijd geeft perfect aan waarom het heel moeilijk wordt voor Feyenoord om tien punten goed te maken op PSV", zegt de Deense analist bij ESPN, nadat hij PSV niet groots zag spelen in het Philips Stadion. "Nee, ze speelden verre van goed en toch winnen ze met 2-0, ondanks het missen van legio kansen, bijzonder veel balverlies en weinig motivatie."

Perez vervolgt: "Dan speelt PSV ook nog tegen Heerenveen, hè. Dat is een van de betere ploegen achter de top van de Eredivisie. Eigenlijk heb je nóg geen kind aan ze. PSV kan het zich veroorloven om dit soort wedstrijden zo te spelen, want ze winnen toch wel. Daarom zeg ik: tien punten is in deze competitie bijna onmogelijk in te halen voor Feyenoord."

PSV won donderdagavond met 2-0 van Heerenveen door goals van Guus Til en Ricardo Pepi. Het betekende de vijftiende zege van het seizoen.