Kwakman zal ESPN niet verlaten voor Volendam

Kwakman ziet Volendam-move niet zitten: 'Bakje koffie wél lekker af en toe'

7 december 2023 om 21:12
Laatste update: 7 december 2023 om 21:17

Het is uitgesloten dat Kees Kwakman een officiële functie gaat bekleden bij FC Volendam. Dat zegt de ESPN-analist zelf, vlak voor de uitwedstrijd van de Volendammers tegen Feyenoord.

De naam van Kwakman viel deze week bij Volendam, dat een klankbordgroep technische zaken wil formeren. "Een bakje koffie is wel lekker af en toe, maar nee: ik ga geen functie bekleden bij FC Volendam", reageert hij bij ESPN. Lachend: "Er moeten eerst even wat andere zaken op orde gesteld worden."

Zowel sportief als bestuurlijk is het een puinhoop bij Volendam, dat wél kan rekenen op advies van Kwakman. "Als ze mij vragen naar een speler, bijvoorbeeld. Ook andere mensen of clubs doen dat weleens... Als ik de nieuwe Mats Wieffer zie, dan vertel ik het eerst aan Volendam."

Van Gangelen stelt vervolgens dat Kwakman 'dus een Guus Hiddink-rol' zal gaan vervullen bij Volendam: "Die drinkt af en toe een bakje koffie op De Herdgang." Dat ligt ook anders, vertelt Kwakman. "Ik ben daar sowieso 's ochtends en kijk vaak wel even een traininkie. Maar een functie, dat ga ik niet doen, nee."