'Volendam polst potentiële interim-trainer, Kwakman in beeld voor klankbordgroep'

'Volendam polst potentiële interim-trainer, Kwakman in beeld voor klankbordgroep'

4 december om 20:42
Laatste update: 5 december om 10:39

FC Volendam heeft Michael Dingsdag gevraagd om donderdag tegen Feyenoord als interim-trainer op de bank te zitten, meldt De Telegraaf. Het is nog onduidelijk wanneer trainer Matthias Kohler - onderdeel van Team Jonk - vertrekt.

Team Jonk communiceerde eind vorige week op te stappen bij Volendam. Kohler wilde tegen PEC Zwolle (0-5) nog wel op de bank zitten. Dat leek zijn laatste wedstrijd als trainer van De Palingboeren te zijn, maar daar is nu onduidelijkheid over. Jaap Veerman, voorzitter van de raad van commissarissen, had na de nederlaag tegen PEC nog niets officieel vernomen.

Bronnen rondom de spelersraad melden aan de ochtendkrant dat Dingsdag is gepolst voor het duel met Feyenoord. Of de voormalig verdediger en huidige assistent-trainer van de club daarvoor openstaat, is nog onduidelijk. Op alle andere vlakken schakelt Volendam ook door. 'Hoewel er een door het voormalige bestuur opgesteld, vernietigend rapport van twintig pagina's ligt over Frans ten Berge, dat voor de bestuursleden reden was om hem op non-actief te stellen, is de zakelijk directeur de beoogde nieuwe algemeen directeur', klinkt het.

Kees Kwakman
Ten Berge heeft met commissaris Henk Kras junior reeds gesprekken gevoerd met de overgebleven jeugdtrainers. Volendam wil in de jeugdopleiding vasthouden aan plan-Jonk, zonder Team Jonk. Het tweetal heeft de ambitie de inactieve technische klankbordgroep nieuw leven in te blazen. Oud-spelers Kees Kwakman, Arnold Mühren, Jack Tuyp en Frans Hoek zouden zijn benaderd. Pier Tol heeft naar verluidt al bedankt.