Uitgesproken Volendam-aanvoerder Mirani voelt zich verraden door Team Jonk

Uitgesproken Volendam-aanvoerder Mirani voelt zich verraden door Team Jonk

02-12-2023 22:25
39

FC Volendam-aanvoerder Damon Mirani haalt hard uit naar Team Jonk. De 27-jarige verdediger voelt zich verraden door onder anderen technisch manager Wim Jonk, trainer Matthias Kohler, technisch directeur Jasper van Leeuwen en directeur opleidingen Ruben Jongkind.

Volgens Mirani komen zij een toezegging aan de selectie van FC Volendam niet na. Team Jonk maakte vrijdag bekend te zullen opstappen vanwege het ontslag van voorzitter Jan Smit, die in een hoogoplopend conflict was verwikkeld met de raad van commissarissen. Kohler nam zaterdag nog wel op de bank plaats, maar hij zag zijn ploeg met liefst 0-5 verliezen van PEC Zwolle.

Mirani maakt na afloop van zijn hart geen moordkuil. "Woensdag hebben we als selectie en Team Jonk bij elkaar gezeten", zegt de Noord-Hollander bij ESPN. "Toen hebben ze gezegd dat ze tot de laatste snik voor de club willen strijden. Dan lees ik vrijdag ineens dat statement, dat voelt niet goed. Het voelt alsof ze ons een beetje laten zakken. Als je het ene zegt en het andere doet, dat rijmt in mijn ogen niet. Dat kan niet."

"De trainer kan er trouwens niet zoveel aan doen. Hij is in mijn ogen maar een pion. Hij heeft het beste met onze groep voor", gaat Mirani verder. "Of hij volgende week voor de groep kan staan tegen Feyenoord? Dat weet ik niet, dat is aan de club." De situatie gaat hem aan het hart, want de afgelopen vier jaar zijn er volgens hem 'fantastische dingen gebeurd'. "Ik ben een clubman. Dat we de fans niet terug kunnen geven wat zij voor ons betekenen, dat doet mij het meeste pijn."

Rvc: 'via media vernomen'
Jaap Veerman, voorzitter van de raad van commissarissen, moest vanuit de media vernemen dat Team Jonk opstapt. "We gaan maandag kijken hoe verder op technisch gebied. We hebben via de media vernomen dat Team Jonk opstapt, daar zit onze hoofdtrainer bij. We moeten ook met Mathias praten, want die hoort bij Team Jonk", zegt Veerman voor de camera van ESPN.