Boze Til rent 'twintig minuten' achter Nijhuis aan

Boze Til rent 'twintig minuten' achter Nijhuis aan: 'Beetje Oost-Indisch doof'

7 december om 21:37
Laatste update: 7 december om 23:05

Guus Til kan er inmiddels om lachen, maar in de tweede helft van PSV - sc Heerenveen was hij niet blij met Bas Nijhuis. De scheidsrechter zag volgens de aanvallende middenvelder een duidelijke overtreding over het hoofd.

Til vond dat hij in kansrijke positie werd vastgehouden door Simon Olsson, maar Nijhuis greep niet in. Daar was de PSV'er het op z'n zachtst gezegd niet mee eens: tierend rende hij achter Nijhuis aan. "Waar ging het over? Ik denk dat het wel duidelijk was waar het over ging!", reageert Til met een grote glimlach bij ESPN.

"Bas was een beetje Oost-Indisch doof, dus ik bleef achter hem aan rennen. Later was hij aanspreekbaar, maar ik heb twintig minuten achter hem aangerend. Bas zei nog dat hij me wel hoorde, maar dat hij bij me wegrende omdat ik hoog in de emotie zat. Ik dacht nog: hij zal me toch geen geel geven?"

"Ik denk dat ik sneller ben dan Olsson, dus waarom zou ik gaan trekken? Dat was mijn vraag", verklaart Til. "Verder ben ik wel goed met Bas, hoor. In de heat of the moment mag je ook wel emotie tonen, toch?"