Feyenoord ontsnapt dankzij Gimenez aan blamage

Feyenoord ontsnapt diep in blessuretijd aan onwaarschijnlijke blamage

7 december om 23:00
Laatste update: 8 december om 00:03

Feyenoord is donderdagavond ontsnapt aan een onwaarschijnlijke blamage. Na de dure nederlagen tegen Atlético Madrid en PSV leek ook FC Volendam niet te verliezen in De Kuip, maar diep in blessuretijd brachten Santiago Gimenez en Igor Paixão uitkomst: 3-1.

Met Marcos López en Antoni Milambo op de plekken van de geblesseerde Quilindschy Hartman en Calvin Stengs begon Feyenoord nog prima aan de thuiswedstrijd tegen Volendam, dat zowel sportief als bestuurlijk in crisissferen verkeert. De Kuip maakte zich op voor een monsterzege, helemaal toen Quinten Timber al na dertien minuten de ban brak met een hard schot in de lange hoek.

Niets bleek echter minder waar: Feyenoord vergat door te drukken en zag Volendam na een half uur uit het niets op gelijke hoogte komen. Lequincio Zeefuik kapte Gernot Trauner uit alsof de Oostenrijkse verdediger er niet stond en lepelde de bal achter Justin Bijlow: 1-1.

Feyenoord zocht wanhopig naar een gaatje in de Volendamse defensie, waar interim-trainer Michael Dingsdag na het ontslag van Mathias Kohler voor een 5-3-2-formatie had gekozen, maar het Rotterdamse combinatiespel leverde amper kansen op. Bij het rustsignaal van scheidsrechter Martin van den Kerkhof klonk er een fluitconcert in De Kuip.

Ook in de tweede helft strandden alle Feyenoord-pogingen in schoonheid. Tot afgrijzen van Slot, die zijn ploeg ondanks ruim tachtig (!) procent balbezet weinig zag creëren. De trainer besloot met Igor Paixão, Ayase Ueda, Leo Sauer én Javairô Dilrosun vier aanvallers in te brengen. Volendam-keeper Mio Backhaus zag het daardoor steeds drukker worden voor zijn neus.

Feyenoord deed er alles aan, maar de blamage kwam steeds dichterbij. Tot topscorer Santiago Gimenez opstond. De Mexicaan maakte de 2-1 in de 93ste minuut. Vervolgens werd het ook nog 3-1, toen Paixão de bal in een leeg doel kon leggen. De achterstand van de nummer twee van de Eredivisie op koploper PSV blijft daardoor tien punten.