Bosz omver geblazen door 'ongeloofljke' Boscagli

Bosz omver geblazen door PSV'er: 'Ongelooflijk, heeft hij iets fout gedaan?'

7 december om 23:28
Laatste update: 7 december om 23:33

Peter Bosz is bijzonder te spreken over Olivier Boscagli. De uitblinker van de gewonnen Eredivisie-topper tegen Feyenoord (1-2) hoorde ook donderdagavond tegen sc Heerenveen (2-0) bij de beste spelers op het veld.

"De laatste weken vind ik Boscagli ongelooflijk", geniet Bosz zichtbaar voor de camera van ESPN. "Ik weet niet of hij iets fout heeft gedaan vandaag." ESPN-analist Kenneth Perez is ook onder de indruk van de Franse verdediger. "Zijn passes waren vandaag echt heel erg mooi. Achter alles zat een gedachte."

PSV had het sterke spel van Boscagli ook nodig, want makkelijk ging het niet tegen Heerenveen. Dat zag Bosz al aankomen. "Wat ik vooraf al tegen de jongens zei, is uitgekomen. Het was een lastige wedstrijd voor ons. Na een week vol complimenten sta je tegenover een goed voetballende ploeg, die inmiddels ingespeeld is. Ze hebben het ons erg lastig gemaakt."

Toch boekte het foutloze PSV de vijftiende zege van het seizoen. Het record staat op zeventien overwinningen vanaf de seizoenstart, gevestigd door Guus Hiddink in Eindhoven. "Bij mij begint het in m'n hoofd te spelen", erkent Bosz. "Voor het seizoen begon wilde ik het record al pakken, maar dat je zo dichtbij zou komen..."