Keane en Carragher bestempelen Onana

Keane kritisch op Ten Hag-aanwinst: 'Grootste teleurstelling dit PL-seizoen'

8 december om 10:57

Roy Keane vindt André Onana tot dusver de grootste teleurstelling van dit Premier League-seizoen. De voormalig Ajax-doelman maakte afgelopen zomer de overstap naar Manchester United, waar hij allesbehalve een onuitwisbare indruk maakt. 

Onana verdiende zijn transfer naar United na een indrukwekkend jaar bij Internazionale, waarmee hij zelfs de finale van de Champions League haalde. Bij United is het tot nog toe allemaal wat minder. De Kameroener wisselt goede reddingen af met grove fouten, zo ook tegen Galatasaray, toen hij twee keer niet vrijuit ging na een vrije trap van Hakim Ziyech. 

"De grootste teleurstelling moet André Onana zijn", vertelt Keane aan The Sun. "Ik denk dat Manchester United er goed aan heeft gedaan om afscheid te nemen van David de Gea, maar nu staat er iemand onder de lat die worstelt."

De formatie van manager Erik ten Hag incasseerde in de Premier League achttien tegentreffers. In de Champions League moest Onana de eerste vijf wedstrijden liefst veertien keer vissen. Alleen het Royal Antwerp FC van Mark van Bommel kreeg meer doelpunten tegen: 15. 

Die statistieken maken ook zeer weinig indruk op Liverpool-icoon Jamie Carragher. "De grootste teleurstellingen in de Premier League tot dusver zijn de twee keepers van Manchester United en Arsenal, André Onana en David Raya. Ze zijn behoorlijk matig, terwijl ze werden gehaald als versterkingen ten opzichte van hun voorgangers. Het niveau van hun is hetzelfde, misschien nog wel minder."