United en Ten Hag willen afscheid nemen

'Ten Hag stuurt aan op winterse schoonmaak: drie United-sterren in etalage'

7 december 2023 om 16:20
Laatste update: 7 december 2023 om 16:48

Erik ten Hag wil in de komende transferwindow afscheid nemen van een drietal spelers. De manager van Manchester United hoopt bij een goed bod zowel Casemiro, Raphaël Varane als Jadon Sancho van de hand te kunnen doen. Dat meldt The Independent donderdagmiddag. 

De clubleiding van United is van mening dat Ten Hag nog altijd opgescheept zit met teveel spelers die door voorgangers van hem naar Old Trafford zijn gehaald. Het is dan ook tijd om de bezem door de selectie halen. Afgelopen zomer leker Harry Maguire en Scott McTominay gegadigden om te vertrekken, maar zij hebben zich inmiddels teruggeknokt in de basiself van United, dat woensdagavond met 2-1 won van Chelsea. 

Drie spelers die nu dus gelinkt worden aan een winters vertrek, zijn Casemiro, Varane en Sancho. Vooral de naam van eerstgenoemde is verrassend te noemen. De Braziliaanse controleur beleefde een zeer indrukwekkend debuutseizoen bij United, maar zou niet het type middenvelder zijn waar Ten Hag naar verlangt. Daarnaast zou Casemiro zelf ook behoefte hebben aan een nieuwe stap. 

Varane is geen basisspeler meer, mede dankzij de comeback van Maguire. De Fransman moet momenteel ook Victor Lindelöf nog voor zich dulden. Varane strijkt tevens een enorm weeksalaris op, iets waar United van af wil. Het in de etalage zettten van Sancho, die al maandenlang gebrouilleerd is met Ten Hag, is geen nieuws. 

Kleedkamer
Sky Sports maakte eerder deze week bekend liefst vijftig procent van de United-kleedkamer het vertrouwen in Ten Hag zou zijn kwijtgeraakt. Die groeiende ontevredenheid zou tevens een reden zijn voor United én voor de Nederlander om de selectie uit te dunnen. 

Beluister de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, de comeback van Ihattaren en leven als een god in Indonesië hieronder, of kijk de video op Youtube!