Juventus heeft bij schorsing van 4 jaar genoeg gezien van Pogba

'Juve gaat bij maximale schorsing Pogba direct over tot contractontbinding'

8 december om 11:55
Laatste update: 8 december om 11:58

Juventus gaat het contract van Paul Pogba direct ontbinden, mocht de Fransman daadwerkelijk geschorst worden naar aanleiding van zijn positieve dopingtest. Dat meldt La Gazetta dello Sport. 

De openbaar aanklager in Italië eist een schorsing van maar liefst vier jaar voor Pogba. De Franse middenvelder, die nu serieus moet vrezen voor een triest einde van zijn voetballoopbaan, legde eind augustus van dit jaar een positieve dopingtest af. 

Rechters moeten zich nu buigen over de aanklacht. Mocht Pogba schuldig worden bevonden, dan gaat Juventus het contract met onmiddelijke ingang termineren. In het scenario dat de schorsing slechts enkele maanden bedraagt, is Juventus nog bereid om de samenwerking met de middenvelder voort te zetten. Dat scenario wordt door La Gazetta dello Sport echter zeer onwaarschijnlijk geacht. 

Juventus hoopt het potentiële vroegtijdige afscheid van Pogba wel op een respectvolle manier af te handelen. De Oude Dame wil het in samenspraak doen met de speler en zijn entourage. Binnenkort zullen de rechters in kwestie duidelijkheid verschaffen omtrent de dertigjarige wereldkampioen van 2018.