Boscagli geniet bij PSV

Boscagli heeft één grote wens: 'Deze moet er echt bij, dat gun ik de supporters'

8 december om 14:13

Voor Olivier Boscagli van PSV zijn het mooie tijden. De centrale verdediger staat met zijn ploeg bovenaan de Eredivisie en is bovendien na de winter nog actief in de Champions League. 

Boscagli heeft één grote wens, vertelt de verdediger aan het Eindhovens Dagblad na de winst op Heerenveen. "Ik wil kampioen worden. Alle nationale prijzen heb ik al gewonnen, maar deze moet er nog echt bij. Dat gun ik de supporters, mijn ploeggenoten en ook mezelf."

De knieblessure die Boscagli vorig jaar opliep, heeft hem naar eigen zeggen ook wat goeds gebracht. De verdediger weet weer hoe heerlijk het is om op het veld te staan. "Als je zoveel aan de kant staat, wil je daarna alles spelen", vertelt hij. De 26-jarige mandekker moet daarbij toegeven dat het makkelijker is om je goed te voelen nu PSV veel wint. "Maar ik wil ook echt alles geven. Het is een genot om met dit team te spelen. Het is momenteel zo mooi om elke dag bij PSV te zijn."

Hoewel PSV al gekwalificeerd is voor de volgende ronde van de Champions League, wil Boscagli toch 'een mooi resultaat' boeken tegen Arsenal. De Londenaren komen dinsdag 12 december op bezoek in Eindhoven. "Als we succesvol willen zijn, moeten we elke wedstrijd dezelfde mentaliteit als nu laten zien." De verdediger van PSV spreekt bovendien lovend over de selectie van PSV. ''Ook dankzij onze invallers zijn wij zo sterk. Op de bank hebben we belangrijke spelers en spelers met kwaliteit. Dat is top."