Berghuis kijkt terug op kampioenswedstrijd Ajax: 'Niet zo boos willen zijn'

Berghuis betuigt spijt: 'Achteraf had ik niet zo boos willen zijn'

8 december 2023 om 20:29
Laatste update: 8 december 2023 om 22:07

Steven Berghuis is nog altijd gelukkig met zijn keuze voor Ajax, zo geeft hij aan in gesprek met Ajax TV. De buitenspeler annex middenvelder heeft inmiddels 105 wedstrijden voor Ajax achter zijn naam staan, waarmee hij onlangs toetrad tot de Club van 100 van de Amsterdammers. Via het clubkanaal gaat Berghuis in op wat hij tot dusver meemaakte in de Johan Cruijff ArenA.

"De eerste weken waren spannend", vangt Berghuis aan. Hij maakte de controversiële overstap van Feyenoord naar Ajax, wat leidde tot de nodige hectiek. "De overgang, hoe mensen hier op me zouden reageren, hoe ik me zou aanpassen en of ik het snel op het veld kon laten zien en daardoor het sentiment een beetje mee kon krijgen. Uiteindelijk ben ik er heel erg blij mee en ook wel trots op, hoe ik dat uiteindelijk heb gedaan."

In de uitwedstrijd tegen Sporting Lissabon, die Ajax in de Champions League met 1-5 won, voelde Berghuis een bevestiging van dat hij een goede keuze had gemaakt. "Mijn eigen rol, uit bij Sporting 1-5 winnen en jezelf en het team zo op Europees niveau laten zien. Dat is wat ik zo graag wilde en dat kwam hier allemaal samen. In mijn goal, het teamspel en het resultaat. Op die avond ging ik naar mijn kamer en had ik echt zoiets van: ja, dit is het. Dit gevoel en de manier van spelen."

In zijn eerste jaar bij Ajax had Berghuis een waardevol aandeel in de gewonnen landstitel, niet in de laatste plaats door zijn doelpunt in de kampioenswedstrijd. Bij het terugzien van de goal lacht de creatieveling om de val die hij maakt bij het vieren van zijn goal, en om zijn verbetenheid. "PSV bleef kort achter ons en we verspeelden wat puntjes. Het werd op een gegeven moment toch nog een beetje spannend. En ik had echt het gevoel dat dit ons kampioenschap was en niet van iemand anders. Dat kwam er een beetje uit die dag, met die goal. Achteraf had ik liever meer blijdschap willen tonen. Of in ieder geval niet zo boos willen zijn."