Willem II neemt punt mee uit Den Haag, Roda loopt in na zege

08-12-2023 22:30
95

Keuken Kampioen Divisie-koploper Willem II heeft op vrijdagavond nagelaten drie punten mee te nemen uit Den Haag. In het Bingoal Stadion werd het 1-1. Achtervolger Roda JC wist wel te winnen, in de thuiswedstrijd tegen Jong PSV. NAC zette zijn goede serie voort tegen TOP OSS.

ADO Den Haag – Willem II

Hoewel Willem II geen drie punten wist te pakken in Den Haag, zal het als morele winnaar huiswaarts keren. Amir Absalem scoorde de 1-0 voor de Hagenaars, en leek daarmee matchwinner te worden. Diep in de blessuretijd maakte Jeredy Hilterman echter gelijk, waardoor de Tilburgers toch een punt pakten. Doordat rivaal NAC won van TOP OSS, heeft Willem II de periodetitel nog niet binnen. In de volgende speelronde kan deze echter alsnog worden veiliggesteld.

NAC Breda – TOP OSS

In het Rat Verlegh trad NAC Breda vrijdagavond aan tegen provinciegenoot TOP OSS. Vroeg in de tweede helft scoorde Sigurd Hauge de openingstreffer, waarna teamgenoot Aimé Omgba in de blessuretijd de marge verdubbelde. De club uit Breda won zodoende met 2-0, waarmee het inmiddels onder Jean-Paul van Gastel negen plaatsen is gestegen in elf wedstrijden, naar de zesde plek op de ranglijst.

Roda JC – Jong PSV

Door een goal van Jason van Duiven kwam Jong PSV in Kerkrade al vroeg op een 0-1 voorsprong, maar na een rode kaart van Niek Schiks moesten de Eindhovenaren hun meerdere erkennen in Roda, dat door goals van Maximilian Schmid en Enrique Peña de overwinning naar zich toetrok.