Excelsior-coach Dijkhuizen: 'Ik word niet gebeld'

Excelsior-coach Dijkhuizen verbaast zich over uitblijven interesse: 'Bijzonder'

9 december om 08:25

Marinus Dijkhuizen vindt het enigszins vreemd dat interesse van andere clubs uitblijft. De 51-jarige trainer doet het uitstekend bij Excelsior, dat momenteel elfde staat in de Eredivisie.

Excelsior wordt veelal als opstap gezien voor spelers én trainers. "Je zou denken van wel. We zijn gepromoveerd, hebben ons gehandhaafd en voetballen bijzonder aardig, maar ik ben door helemaal niemand gebeld de afgelopen tweeënhalf jaar", spreekt Dijkuizen zijn verbazing uit in gesprek met Voetbal International. "Er worden honderd namen genoemd bij clubs die een trainer zoeken, maar ik word dus niet gebeld. Dat is best bijzonder."

Dijkhuizen benadrukt dat hij het goed naar zijn zin heeft bij Excelsior, maar verbaasd is hij wel. "Misschien kleeft het aan me dat ik gezien word als een coach die het alleen bij Excelsior goed doet. Maar we zijn als trainers allemaal wel een keer ontslagen toch? Ik ben niet zo uitgesproken, niet zo kleurrijk, misschien speelt dat een rol. Dat zien ze wel graag volgens mij. Ik heb eerlijk gezegd geen idee. Misschien weet jij het?"

Waar de toekomst van Dijkhuizen ligt zal snel duidelijk worden. Zijn contract in Kralingen loopt af. "Voor 1 januari zal het wel duidelijk worden. Ik vind het wel lastig, ik heb het goed hier. We zijn in gesprek, met de intentie van beide kanten om eruit te komen, heet dat dan. Ik kan nu door de voordeur vertrekken, maar ik kan hier de komende jaren ook nog prima werken."