Vermoedelijke opstelling Ajax: Gaaei maakt plaats

Vermoedelijke opstelling Ajax: Gaaei maakt plaats tegen Sparta

9 december 2023 om 09:55

De terugkeer van Josip Sutalo bij Ajax gaat vermoedelijk ten koste van Anton Gaaei in het Eredivisie-duel met Sparta. De Kroaat begon vorige week tegen NEC nog op de bank, nadat hij enkele weken was uitgeschakeld met een blessure.

In Nijmegen maakte Gaaei halverwege al plaats voor Sutalo, die nu vanaf het eerste fluitsignaal zijn plekje weer lijkt op te eisen. Devyne Rensch, die het niet onverdienstelijk deed centraal achterin, verhuist daardoor weer naar de rechterkant. Jorrel Hato en Ar'Jany Martha completeren de defensie. Die laatste geniet voorlopig de voorkeur boven Borna Sosa.

Op het middenveld kampt trainer John van 't Schip nog altijd met de nodige afwezigen. Benjamin Tahirovic start vermoedelijk als controleur, Kenneth Taylor is de nummer acht en Kristian Hlynsson begint als aanvallende middenvelder. Daardoor start man in vorm Steven Berghuis als hangende rechtsbuiten. Voorin is verder plek voor Brian Brobbey en Steven Bergwijn.

Ajax en Sparta trappen zaterdagavond om 18.45 uur af in de Johan Cruijff Arena. De Amsterdammers staan momenteel zesde, Sparta heeft alleen een iets minder doelsaldo en is de nummer zeven.

De vermoedelijke opstelling van Ajax: Ramaj; Rensch, Sutalo, Hato, Martha; Tahirovic, Taylor, Hlynsson; Berghuis, Brobbey, Bergwijn