Team Jonk wil 'fatsoenlijke' overdracht

Volendam-soap duurt voort: 'Anders gaan we naar de rechter'

9 december 2023 om 12:35
Laatste update: 9 december 2023 om 14:07

Een nieuwe wending in de Volendam-soap: Team Jonk wil in gesprek met FC Volendam om de kans te krijgen hun werkzaamheden 'op fatsoenlijke wijze' over te dragen. Een stap naar de rechter is daarbij niet uitgesloten. 

Dat blijkt uit een statement van advocaat Joost Quant, die Team Jonk representeert. "Er zijn gesprekken gaande tussen de RvC en de groep Wim Jonk", klinkt het in het statement voor de media. "Opstappen voor hen betekent helemaal niet dat ze van de ene op de andere dag weg gaan. Dat is nooit de strekking geweest van het bericht. De situatie die door de RvC is gecreëerd is echter chaotisch. De groep Jonk wil graag op een fatsoenlijke wijze overdragen, maar krijgen daar de kans niet toe."

"Een aantal werknemers, waaronder de trainer (Matthias Kohler, red.) is, toen zij deze week op de club verschenen, te verstaan gegeven dat ze konden vertrekken", schetst Quant. "Ten aanzien van Wim (Jonk, red.), Jasper (van Leeuwen, red.) en Ruben (Jongkind, red.) heeft de RvC, ondanks diverse verzoeken daartoe, geen duidelijkheid willen geven. Er zijn gesprekken gaande en we hopen dat we de komende week duidelijkheid hebben in het belang van alle betrokkenen en vooral in het belang van de club. Anders gaan we naar de rechter om een fatsoenlijk vertrek af te dwingen."

Het achttal dat vertrekt bij Volendam:
Wim Jonk (technisch manager),
Jasper van Leeuwen (technisch directeur),
Ruben Jongkind (directeur opleidingen),
Matthias Kohler (hoofdtrainer, op non-actief),
Michel Hordijk (techniektrainer),
Freek de Boer (hoofd conditietraining),
Patrick Oudejans (coördinator onderbouw),
Rick Menick (fysiotherapeut).