Bart Vriends blijft groeien bij Sparta

Sparta-sterkhouder vol vertrouwen: 'Ik zit nu op tachtig procent van mijn kunnen'

9 december 2023 om 13:10
Laatste update: 9 december 2023 om 14:07

Bart Vriends blijft constant in zichzelf investeren. De verdediger van Sparta denkt dat hij nog meer in zijn mars heeft. Zaterdag neemt hij het op tegen Ajax, een wedstrijd waar hij enorm naar uitkijkt. 

Hoewel hij in zijn eerste jaren op Het Kasteel nog wel eens op de bank zat, is Vriends inmiddels niet meer weg te denken uit het defensieve centrum van Sparta. Die ontwikkeling dankt Vriends aan zijn eigen harde werk, vertelt hij in gesprek met ESPN. "Ik ben steeds specifieker aan mijn eigen spel gaan werken. Ondanks dat ik vaak prima speelde, had ik na ieder seizoen toch het gevoel dat ik meer in mijn mars had."

Ook traint Vriends sinds vorig jaar met Hans Kroon, de Rotterdamse coach die onder anderen Denzel Dumfries, Orkun Kökçü en Stefan de Vrij begeleidt. "Ik vermoed dat dit wel invloed heeft op mijn betere cijfers", analyseert de 32-jarige verdediger. "Richting het einde van mijn carrière hoop ik de sweet spot te bereiken en mijn volledige potentieel te benutten. Voor mijn gevoel zit ik nu op tachtig procent van mijn kunnen."

Zaterdag neemt Sparta het op tegen Ajax, een wedstrijd waar Vriends naar uitkijkt."Vorig jaar in de warming-up bij Ajax werd één van mijn favoriete nummers van Bob Dylan gedraaid in de Johan Cruijff ArenA. Dat vond ik een schitterend moment. Ik zag het stadion langzaam vol druppelen met ruim 50.000 mensen en was ontspannen bezig op mij voor te bereiden op een prachtige wedstrijd. Dat soort momenten koester ik heel bewust en daar kan ik intens van genieten."

De verdediger wil sowieso meer genieten van zijn tijd als prof. "Ik hoorde altijd van oudere teamgenoten of ex-profs dat zij tijdens hun carrière te weinig hebben genoten. Dat wil ik sowieso voorkomen. Daarom neem ik alles nu veel bewuster in mij op. Ik kijk in stadions veel om mij heen, luister goed naar het publiek en ruik het gras."

Ajax - Sparta begint zaterdag om 18.45 uur.