Bergkamp sluit terugkeer Ajax uit

Bergkamp sluit terugkeer bij Ajax uit: 'Een tweede keer zie ik niet gebeuren'

9 december om 14:50

Dennis Bergkamp sluit een terugkeer bij Ajax uit. Wel hoopt de voormalig topspits snel weer een functie te bekleden in de voetbalwereld. Waar dat dan is? Dat weet Bergkamp zelf ook nog niet. 

"Ik heb Ajax al voor een lange periode gedaan. Dat is best succesvol geweest en op een gegeven moment abrupt geëindigd", vertelt Bergkamp bij ESPN. "Ik heb nu zoiets: dat heb ik gehad. Er moet wel heel veel gebeuren om daar opnieuw zo'n succesvolle periode te krijgen. Ik heb destijds mijn bijdrage geleverd om daarin te stappen, om radicaal dingen te veranderen en mijn naam daaraan gegeven. Een tweede keer zie ik dat niet gebeuren. Dat sluit ik uit."

Wel wil de voormalig aanvaller van Ajax, Internazionale en Arsenal snel terugkeren in de voetballerij. "Ik weet niet of het in Nederland of het buitenland zal zijn. In het buitenland heb ik natuurlijk ook de nodige connecties. Ik weet nog niet waar ik aan de slag zal gaan", vertelt hij. "Het is niet dat ik een uitgedacht plannetje heb. Ik heb geen idee. Ik heb de afgelopen jaren een heerlijke tijd gehad. Veel aandacht aan mij familie kunnen besteden. In de toekomst wil ik graag weer wat doen, dat zal in het voetbal zijn. Of dat in Nederland zal zijn? Die kans is klein."

Op dit moment oriënteert de 54-jarige voetbalman zich op de toekomst. "Ik heb veel met jeugd en met topvoetbal. Een soort brugfunctie daar tussenin zie ik wel zitten", aldus Bergkamp, die daar al snel aan toevoegt: "Dit is geen sollicitatie of iets dergelijks, maar dit zal wel iets zijn waar ik in de toekomst zal belanden."