Driessen hekelt Eringa en tipt Bergkamp bij Ajax

Vurig pleidooi voor Bergkamp: 'Ajax kan hem heel goed gebruiken'

8 december 2023 om 08:52

Het is onbegrijpelijk dat Dennis Bergamp nog niet in de armen is gesloten door Ajax. Dat stelt Valentijn Driessen, die ziet dat er voor 'jager op lucratieve baantjes' Pier Eringa wel plek was in de Johan Cruijff Arena.

'Iemand die het begrijpt zit al jaren thuis en iemand die het niet begrijpt heeft Ajax in zes maanden aan de rand van het ravijn gebracht', spreekt Driessen zijn verbazing uit in zijn column in De Telegraaf. De chef voetbal van de ochtendkrant haalt hard uit naar voormalig rvc-voorzitter Eringa, die hij over zichzelf zag 'oreren' in Het Financieele Dagblad.

'Waar deze snoever de brutale moed vandaan haalt, is ongelofelijk; hij durft het wel in zijn hoofd te halen om de club en de mensen met hun Ajax-achtergrond te bekritiseren die sinds zijn vertrek alles in het werk stellen om Eringa’s puinhopen op te ruimen en de recordkampioen overeind te helpen', gaat Driessen er met gestrekt been in. 'Alsof het niet buitenstaander Eringa zijn schuld is dat de Duitse directeur voetbalzaken Sven Mislintat onder zijn verantwoordelijkheid 115 miljoen euro mocht uitgeven aan twaalf heel modale voetballers.'

Driessen ziet wel verbetering door de komst van adviseur Louis van Gaal en trainer John van 't Schip. Daarnaast is Marijn Beuker de nieuwe directeur voetbalzaken. Samen met een nog te benoemen 'dealmaker' en Alex Kroes moet hij het technische geraamte gaan vormen. 'Alleen de afvaardiging topvoetbal van Ajax is nergens te bekennen in deze constellatie. Het zou een enorme omissie zijn als dit niet wordt ingevuld.'

Daar ziet hij een rol voor Bergkamp, 'de ideale cultuurbewaker van het erfgoed van Johan Cruijff, die dertig kilometer verderop duimen zat te draaien. Bergkamp, niet het domste jongetje van de klas, heeft in zijn interview in De Telegraaf legio pijnpunten blootgelegd. Hij zegt weliswaar nadrukkelijk niet te solliciteren, maar dat hoeft de nieuwe beleidsbepalers bij Ajax geenszins te beletten eens contact met hem op te nemen. Iemand als Bergkamp kan Ajax in de organisatie heel goed gebruiken', besluit Driessen.

Beluister de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, de comeback van Ihattaren en leven als een god in Indonesië hieronder, of kijk de video op Youtube!