Liverpool wint in extremis van Crystal Palace

Liverpool wint in slotminuten van Crystal Palace en neemt plek 1 in Engeland over

9 december om 15:31

Liverpool heeft wederom een achterstand laat in de wedstrijd weten om te bouwen. De ploeg van Jürgen Klopp won in extremis met 2-1 van Crystal Palace, waardoor het gat met Arsenal te overzien blijft. Als The Gunners verliezen van Aston Villa, is Liverpool zelfs de nieuwe koploper.

Met Ryan Gravenberch en Virgil van Dijk in de basiself ging Liverpool op jacht naar de volgende overwinning in de Premier League. Cody Gakpo begon op de bank, maar kwam later wel als invaller binnen de lijnen. Het leek er op dat Van Dijk in de eerste helft al in de problemen kwam. De verdediger leek in minuut 29 een overtreding te maken in de eigen zestien meter, maar die penalty ging uiteindelijk niet door. In een eerdere fase werd al een overtreding gemaakt.

Na rust was er echter geen houden aan voor Liverpool. Nu werd Mateta neergehaald en hoefde de VAR niet in te grijpen. Crystal Palace kreeg een penalty en die werd door de Fransman onberispelijk ingeschoten. Liverpool ging daarna op jacht naar die gelijkmaker en daar kregen ze ook van Crystal Palace nog hulp bij. Jordan Ayew kreeg een kwartier voor tijd zijn tweede gele kaart en moest daardoor de wedstrijd staken.

Liverpool maakte via Salah direct de gelijkmaker en kreeg de wedstrijd echt in handen. Voor de Egyptenaar was het zijn 200e goal in het shirt van Liverpool en daardoor een mooie mijlpaal. Door een blessure bij Palace-keeper Sam Johnstone, kreeg de wedstrijd tien minuten extra tijd. Die had Harvey Elliott niet nodig, want het talent maakte in minuut 90 al de winnende voor Liverpool.

Klopp en zijn manschappen hebben zichzelf een enorme dienst bewezen met deze overwinning, want Liverpool is nu koploper. Later op de dag spelen de nummer 2 Arsenal en de nummer 3 Aston Villa tegen elkaar. Als de ploeg uit Birmingham dat wint, dan is Liverpool officieel de nieuwe koploper van de Premier League.