Van 't Schip looft 'belangrijke speler' Ajax: 'Hij neemt de ploeg op sleeptouw'

Van 't Schip looft 'belangrijke speler' Ajax: 'Hij neemt de ploeg op sleeptouw'

9 december om 18:32
Laatste update: 9 december om 18:48

John van 't Schip heeft mooie woorden over voor Brian Brobbey. De Ajax-trainer is van mening dat de spits steeds beter wordt en daarbij neemt Brobbey steeds meer verantwoordelijkheid.

Brobbey is de voorbije weken op dreef. "Hij is inmiddels echt een belangrijke speler voor dit elftal", zegt Van 't Schip voor de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam tegen ESPN. "Hij wordt sterker en neemt de ploeg op sleeptouw. Hij voelt de verantwoordelijkheid steeds meer. Daar werkt hij keihard voor."

Van 't Schip beaamt dat Brobbey het een en ander veranderd heeft aan diens spel. "Hij heeft meer afwisseling in zijn spel. Wij proberen hem te zoeken. Als hij één op één staat weten we dat we hem kunnen aanspelen omdat hij sterk is. Maar we kunnen hem ook in de ruimte aanspelen. Dat vult hij steeds beter in."

Trouwdag zoon
Op 17 december speelt Ajax tegen PEC Zwolle. Het is al geruime tijd bekend dat Van 't Schip die wedstrijd mist. "Ik vlieg na de wedstrijd tegen AEK Athene naar Australië voor de trouwdag van mijn zoon", zegt hij. "Dat doet geen pijn in mijn Ajax-hart. Je moet prioriteiten stellen. Ik vind dit heel logisch, gezien de fase van mijn leven waar ik me in bevind en het leven van mijn zoon", refereert Van 't Schip aan het recente overlijden van zijn vrouw.