NEC slaat twee keer kort na elkaar toe en zegeviert in Zwolle

09-12-2023 21:51
27

NEC heeft drie punten overgehouden aan de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. De Nijmegenaren sloegen vlak voor en vlak na rust toe en zegevieren na een goal diep in de blessuretijd met 1-3 in Overijssel.

Aan de sfeer lag het niet in Zwolle, want de spelers betraden het veld met een prachtige lichtshow. Hoewel de supporters van PEC hun ploeg daarmee van een extra stimulans wilden voorzien, was het NEC dat uit de startblokken schoot. Na zes minuten dachten de Nijmegenaren via Bram Nuytinck op voorsprong te komen. Dachten, want in aanloop naar het doelpunt werd buitenspel geconstateerd, waardoor de VAR een stokje voor de treffer stak.

Een gezapige eerste helft barste in de laatste vijf minuten los. Eerst raakte PEC de lat, waarna NEC op voorsprong kwam. Elayis Tavsan schoot overtuigend raak en daarmee betaalde hij het vertrouwen van trainer Rogier Meijer terug. Twee minuten voor rust was het raak, in de eerste minuut na rust was het weer raak. Bart van Rooij kreeg van PEC de gelegenheid om het veld over te dribbelen en te scoren.

PEC deed via Younes Namli een kwartier voor tijd wat terug. De thuisploeg ging op zoek naar de gelijkmaker, al was er van een echt slotoffensief geen sprake. In de blessuretijd besliste Youri Baas de wedstrijd. De linksback werd op een presenteerblaadje bediend en schoof de bal binnen. Door de zege klimt NEC op de ranglijst over PEC heen.