Pepi maakt ondanks reserverol bij PSV kans op prestigieuze prijs in de VS

Pepi maakt ondanks reserverol bij PSV kans op prestigieuze prijs in de VS

11-12-2023 23:52
26

Ricardo Pepi maakt kans om voetballer van het jaar te worden in de Verenigde Staten. Dat heeft de Amerikaanse voetbalbond bekendgemaakt. De spits van PSV neemt het wel op tegen een aantal internationale zwaargewichten.

Pepi wordt steevast meegenomen met de selectie van de Verenigde Staten en kan dus ook de beste speler van de selectie worden. De andere genomineerden zijn Folarin Balogun (AS Monaco), Matt Turner (Nottingham Forest), Christian Pulisic en Yunus Musah (allebei AC Milan). Één van die vijf spelers wordt de opvolger van Tyler Adams, de middenvelder die dit jaar niet is genomineerd.

De Amerikaanse Pepi speelde in 2022 een half jaar voor FC Groningen en sinds afgelopen zomer komt hij uit voor PSV. In Eindhoven heeft hij nog geen vaste basisplaats weten af te dwingen, mede vanwege de goede seizoensstart van aanvoerder Luuk de Jong. Toch was Pepi enorm van belang voor PSV, mede tijdens de comeback tegen Sevilla. De Amerikaan maakte in de laatste minuut de 3-2, waardoor de Eindhovenaren door gingen naar de knockout-fase van de Champions League.