Vertessen over Tillman: 'Waanzinnige voetballer'

Doelpuntenmaker Vertessen: 'Waanzinnige voetballer, die je echt kan verrassen'

13 december 2023 om 07:36

Yorbe Vertessen merkt dat de interne concurrentie bij PSV voor extra motivatie zorgt. De 22-jarige Belg toont steeds vaker zijn waarde voor de Eindhovenaren. Zo ook met een doelpunt in het Champions League-duel met Arsenal (1-1).

Vertessen maakte kort na rust gelijk voor PSV door via de binnenkant van de paal raak te schieten. "Ik denk dat er nog meer inzat, maar een gelijkspel tegen Arsenal? Daar mag je zeker blij mee zijn, maar we kregen aardig wat kansen", reageert de pijlsnelle vleugelspits, geciteerd door het Eindhovens Dagblad.

Vertessen toont zich een waardig vervanger van de geblesseerde Noa Lang en Hirving Lozano. "Ik denk niet meer veel aan het verleden, hoewel ik natuurlijk veel heb meegemaakt. Blessures en periodes die moeilijk waren, probeer ik achter me te laten", stelt hij. Vertessen beseft dat hij nu zijn kans moet pakken. "Ik denk dat bij dit team iedereen een zekere vorm van kwaliteit heeft en dicht bij de basis staat. Dat geeft veel motivatie."

De Belg, die een winters vertrek desondanks niet uitsluit, slaagt er steeds beter in om zijn explosiviteit te koppelen aan overzicht. Vooral voor het doel was hij vaak niet koel genoeg. "Dat was zeker een aandachtspunt en moest beter. Ik denk dat dat ook met leeftijd te maken heeft. We trainen elke dag en dan wordt het beter. Hopelijk in de toekomst nog meer."

De doelpuntenmaker genoot tegen Arsenal ook van een andere PSV-uitblinker. "Een waanzinnige voetballer, die je soms in het veld echt kan verrassen met een geweldige bal."