'Barça overweegt serieus om Xavi te ontslaan'

MARCA: ontslag dreigt voor Xavi, Barça spot potentiële opvolger

14 december 2023 om 21:38
Laatste update: 14 december 2023 om 22:09

Xavi leek lang onaantastbaar bij FC Barcelona, maar door de teleurstellende resultaten staat zijn positie serieus onder druk. Volgens MARCA is het niet uitgesloten dat de clublegende wordt ontslagen.

Barça was al zeker van een plek in de achtste finales van de Champions League, maar de 3-2 nederlaag bij Royal Antwerp FC heeft de gevoelstemperatuur in Catalonië geen goed gedaan. Afgelopen weekend werd al verloren van streekgenoot Girona, dat daardoor verrassend aan kop gaat in La Liga. De ploeg van Xavi staat slechts vierde, met een achterstand van zeven punten.

MARCA meldt donderdagavond dat de positie van Xavi serieus onder druk staat. Joan Laporta zou overwegen om de voormalige topspeler te ontslaan. De voorzitter is van mening dat de selectie van Barça met spelers als Robert Lewandowski, João Felix, Pedri, Marc-André ter Stegen, Gavi, Jules Koundé, Ronald Araujo, en Frenkie De Jong de sterkste is in jaren, maar de resultaten vallen tegen. 

De grootste sportkrant van Spanje weet dat de La Liga-titelhouder zelfs al een opvolger in gedachten heeft. Met Rafael Márquez is een andere oud-speler van de club in beeld om het stokje over te nemen. De Mexicaan doet het uitstekend met Barça B.