Kudus en Álvarez bezorgen West Ham de winst, Brighton eerste in Ajax-groep

14-12-2023 22:58 Laatste update: 23:13

De strijd om de eerste plaats in de Europa League-poule van Ajax is gewonnen door Brighton. The Seagulls waren door een late treffer met 1-0 te sterk voor Olympique Marseille. Cyriel Dessers heeft met een doelpunt een mooie bijdrage geleverd aan de zege van Rangers op Real Betis, waardoor de Schotten zich verzekerd hebben van overwintering. Ex-Ajacieden Edson Álvarez en Mohamed Kudus waren trefzeker voor West Ham United, dat te sterk was voor het Duitse Freiburg.

Brighton - Olympique Marseille 1-0
De wedstrijd tussen Brighton en Marseille draaide om de winst van groep B, en het is Brighton dat aan het langste eind heeft getrokken. Lang leek het uit te lopen op een bloedeloos gelijkspel, maar vlak voor tijd was het João Pedro die de wedstrijd besliste, waardoor de Engelsen als groepswinnaar eindigen in de poule van Ajax.

Real Betis – Rangers 2-3
De wedstrijd tussen Real Betis en Rangers bood het nodige spektakel, en binnen twintig minuten was er al drie keer gescoord. Sima zette de Schotten na tien minuten op voorsprong in Sevilla, waarna Juan Miranda namens de thuisploeg al snel iets terug deed. Niemand minder dan Cyriel Dessers zorgde echter voor de 1-2. Nog voor rust maakte Ayoze Pérez gelijk, maar het was Rangers dat aan het langste eind trok. Kemar Roofe zorgde na tachtig minuten spelen voor de winnende goal. Rangers eindigt als eerste in de groep, waar Betis afzakt naar de Conference League.

West Ham United – Freiburg 2-0
In Londen zorgden twee ex-Ajacieden voor een zege van West Ham. Zowel Mohamed Kudus als Edson Álvarez wist tot scoren te komen, waardoor de ploeg met een 2-0 voorsprong de rust inging. De mannen van David Moyes gaven het niet meer uit handen, en plaatsten zich zodoende voor de volgende ronde.

Raków Częstochowa – Atalanta 0-3
Bij het normaal zo Oranje getinte Atalanta was er maar één Nederlander die aan de aftrap mocht verschijnen tegen Raków Częstochowa. Hans Hateboer speelde op een opvallende positie, centraal achterin, en zag zijn team een eenvoudige zege boeken. In Polen werd het 0-3, dankzij twee goals van Luis Muriel en één van Giovanni Bonfanti.