Al-Ittihad wil David Alaba overnemen van Real Madrid

'Al-Ittihad geeft niet op en meldt zich opnieuw voor topspeler van Real Madrid'

15 december om 14:22
Laatste update: 15 december om 17:34

Voor David Alaba lonkt nog altijd een overstap naar Saudi-Arabië. Al-Ittihad begeerde de verdediger van Real Madrid in de zomer al, en de interesse is nog niet bekoeld. Een contract van twintig miljoen euro per jaar zou klaarliggen bij de club van Karim Benzema en N'Golo Kanté.

Relevo meldt dat Al-Ittihad een aanbod bij de Oostenrijker hebben neergelegd zonder vervaldatum, die hij nog steeds zou kunnen accepteren. Trainer Carlo Ancelotti stelt Alaba steevast op, maar de laatste weken krijgt de oud-speler van Bayern München steeds meer kritiek te verwerken op zijn spel. Zo was hij onder meer schuldig aan aan tegengoal in het Champions League-duel tegen Union Berlin.

Spaanse media trekken hierbij het vergelijk met een fout die Alaba eerder maakte in de wedstrijd tegen FC Barcelona. Nu Éder Militão langdurig geblesseerd is, was Alaba de beoogde vervanger als leider achterin. Die rol heeft Antonio Rüdiger echter op zich genomen. Of Alaba interesse heeft in een overstap valt te betwijfelen. Hij zou voor de prijzen willen gaan met Real Madrid en hopen op het winnen van de Champions League. Ook zou hij zich thuis voelen in Madrid.

Bekijk hieronder #DoneDeal over Feyenoord, PSV, Ajax, Joshua Zirkzee en Dani de Wit!