Verweij gelooft niet in terugkeer Rijkhoff naar Ajax

Verweij heeft hard hoofd in Ajax-terugkeer: 'Veel grotere clubs willen hem ook'

15 december 2023 om 20:52

Ajax werd deze week in verband gebracht met een terugkeer van Julian Rijkhoff. In de Kick-Off podcast van De Telegraaf stelt Mike Verweij dat het niet zo concreet zou zijn als de berichten deden vermoeden.

"Dat is een jongen die er bij Ajax niet uitkwam. Geen nieuw contract tekende en die wordt wel in verband gebracht met Ajax", vangt Verweij aan. "Maar dat is ook niet zo concreet als er links en rechts wordt gesuggereerd", meent de journalist, die vermoedt dat de spits zelf wel oren heeft naar een terugkeer. "Als je bij Dortmund niet speelt en geen kans maakt in het eerste elftal, wil je bij Ajax wel laten zien wat je kan."

In 2021 liet Rijkhoff Ajax achter zich voor Borussia Dortmund. Ajax deed er alles aan om de jongeling te overtuigen, maar kwam er niet met hem uit, waarna de spits op zijn zestiende naar Duitsland vertrok. Verweij meent te weten waar het vertrek aan te wijten is. "Haller was op een gegeven moment geblesseerd. Toen werd niet Rijkhoff, maar een andere speler bij de selectie gehaald."

"Er zijn veel grotere clubs dan Ajax die hem óók willen", voegt Verweij nog toe. "Hij was in de jeugd van Ajax écht een uitzonderlijk talent. Echt een goede spits. Toen werd er geroepen, wat overigens bij 33 anderen ook is gezegd, dat hij misschien wel een keer de nieuwe Kluivert is. Deze jongen wil zich laten zien en er kan uiteindelijk wel sprake worden van een terugkeer. Maar al die namen nu noemen is heel makkelijk. Ik kan wel dertig namen noemen, dan heb ik het altijd wel een keer goed."

Bekijk hieronder #DoneDeal over Feyenoord, PSV, Ajax, Joshua Zirkzee en Dani de Wit!