Van den Brom ontslagen bij Lech Poznan: 'Vorig seizoen uitstekend werk geleverd'

Van den Brom ontslagen bij Lech Poznan: 'Vorig seizoen uitstekend werk geleverd'

17-12-2023 11:15 Laatste update: 11:25
42

John van den Brom is niet langer de trainer van Lech Poznan. De Poolse club maakt via de officiële kanalen bekend niet verder te gaan met de Nederlander, wiens taken voorlopig over worden genomen door Mariusz Rumak. 

Van den Brom leidde Poznan in zijn eerste seizoen nog tot de kwartfinales van de Conference League. Daarin was Fiorentina uiteindelijk te sterk. Dit seizoen kwam hij met de Poolse formatie niet verder dan de voorrondes van het derde Europese clubtoernooi. Op het moment van ontslaan, bekleedt Poznan de derde plek op de Poolse competitie. 

De 57-jarige Amersfoorter was eerder trainer van ADO Den Haag, Vitesse, Anderlecht, AZ, FC Utrecht, Genk en het Saudische Al-Taawoun. Bij laatstgenoemde club werd hij na twee manden ontslagen, alvorens hij neerstreek bij Poznan. 

"We hebben de situatie lange tijd geanalyseerd en zijn tot de conclusie gekomen dat dit op dit moment de beste oplossing zou zijn", vertelt sportief directeur Tomas Rzasa. "Hij heeft vorig seizoen uitstekend werk geleverd toen we de historische kwartfinales van de Conference League bereikten. Voor dit verdient hij een groot eerbetoon. We nemen in goed overleg afscheid en spreken onze dank uit voor het werk dat John van den Bron hier heeft verricht."

Bekijk hieronder #DoneDeal over Feyenoord, PSV, Ajax, Joshua Zirkzee en Dani de Wit!