Grote tegenvaller voor Real Madrid en EK-opponent Oranje door kruisbandblessure

Grote tegenvaller voor Real Madrid en EK-opponent Oranje door kruisbandblessure

18 december om 08:15

Real Madrid-verdediger David Alaba heeft zijn voorste kruisband gescheurd. Tijdens het treffen tussen De Koninklijke en Villarreal ging het mis voor de verdediger. Door de zware knieblessure komt het EK ook serieus in gevaar voor Alaba, die de aanvoerder is van Oranje-opponent Oostenrijk.

Na een half uur spelen tegen Villarreal, ging het mis voor Alaba: in een duel met Villarreal-spits Gerard Moreno ging de linkspoot ongelukkig door zijn knie, waarna hij zich meteen moest laten vervangen. Na de wedstrijd bevestigde Real dat Alaba zijn voorste kruisband heeft afgescheurd. Hij zal daardoor binnenkort onder het mes gaan.

Opmerkelijk is dat Alaba al de derde speler van Real Madrid is, die dit seizoen zijn kruisband afscheurt. Het overkwam Thibaut Courtois en Éder Militão namelijk ook al. "Dit is de eerste keer dat ik dit meemaak, dat drie spelers hun kruisband scheuren. Het is ongelofelijk", reageert trainer Carlo Ancelotti. De Italiaan sluit ook niet uit dat Real Madrid zich door de kwetsuur van Alaba zal gaan roeren op de winterse transfermarkt, terwijl dat eerst niet het plan was.

Voor Oranje-opponent Oostenrijk betekent de kruisbandblessure van Alaba ook slecht nieuws. De kans is namelijk goed aanwezig dat de verdediger het EK in Duitsland moet missen. Alaba is, als 105-voudig international en captain, een van de steunpilaren van Oostenrijk. Op 25 juni neem Oranje het op tegen de Oostenrijkers, op de laatste speeldag van de poulefase.