'Iemand vroeg me deze week nog of Ajax het bonnetje van Tahirovic nog heeft'

'Iemand vroeg me deze week nog of Ajax het bonnetje van Tahirovic nog heeft'

18-12-2023 18:50
88

Een flink aantal spelers moet volgens Mike Verweij vrezen voor een vertrek bij Ajax. Volgens de clubwatcher van de Telegraaf zijn slechts vier van de twaalf zomeraankopen van de Amsterdammers 'veilig'. 

In Kick-off, de voetbalpodcast van de krant, laat Verweij weten dat hij denkt dat Ajax vroeg of laat afscheid gaat nemen van Georges Mikautadze, Carlos Forbs, Gaston Ávila, Borna Sosa, Benjamin Tahirovic, Sivert Manssverk, Anton Gaaei en Jakov Medic. "We hebben vanaf het begin geschreven dat er misschien maar twee, drie of vier spelers een meerwaarde kunnen hebben", begint hij zijn relaas. 

Wedden

Meer odds

Die spelers zijn volgens Verweij Branco van den Boomen, Chuba Akpom, Diant Ramaj en Josip Sutalo. "Met eerstgenoemde is trainer John van 't Schip heel blij, denkt de Ajax-watcher. "Van den Boomen is na de winterstop weer terug, dat zal Ajax helpen. Hij speelde in het begin alles. Hij zal blijven en kan een meerwaarde hebben."

Voor Akpom ligt in de rol van pinchhitter een toekomst bij Ajax, verwacht Verweij bovendien. "En Ramaj is een aardige keeper. Hij is een jonge jongen die je een kans moet geven. Van Sutalo zeg je nog niet van: wow, heel imponerend. Daar houdt het denk ik wel mee op. Iemand vroeg me deze week of ze het bonnetje van Tahirovic nog hadden... Als ze dat soort jongens voor een goede prijs kwijt kunnen raken, dan zullen ze dat ook doen."

Valentijn Driessen is het niet eens met zijn collega. "Je moet ook een volwaardige selectie houden. Je ziet het nu met Tahirovic: nood breekt wet. Ajax heeft hem nu gewoon nodig omdat er niemand anders voor zijn rol is. Je kunt moeilijk iedereen eruit gooien omdat je ze niet mag of omdat je ze niet goed genoeg vindt. Dan zit je straks met een selectie van veertien man."