'Ajax kan afscheid nemen van Mikautadze: Metz meldt zich in Amsterdam'

'Ajax kan afscheid nemen van Mikautadze: Metz meldt zich in Amsterdam'

18-12-2023 16:19 Laatste update: 17:14
130

Ajax kan in januari alweer tijdelijk afscheid nemen van Georges Mikautadze. Zijn oude club FC Metz hoopt de Georgische miljoenenaankoop terug te halen, meldt Voetbal International.

Ajax betaalde afgelopen zomer liefst zestien miljoen euro voor Mikautadze, maar de 23-jarige aanvaller komt totaal niet uit de verf in de Johan Cruijff Arena. Hij krijgt weinig speeltijd en als hij al in actie komt, dan is dat vaak niet op zijn geliefde positie in de spits. Daar moet hij Brian Brobbey en Chuba Akpom voor zich dulden in de pikorde.

Mikautadze kwam nog niet verder dan 248 speelminuten voor Ajax, verspreid over acht duels. Daarin kwam hij niet tot scoren en gaf hij ook geen assists. Mogelijk lonkt nu een uitweg voor alle partijen. Metz, de huidige nummer veertien van de Ligue 1, wil hem graag op huurbasis terughalen, weet VI.

Volgens L'Équipe zat Mikautadze woensdag om tafel met de clubleiding van Ajax, die hem ervan overtuigde dat een vertrek de beste optie is. Na twee dagen van bezinning zou de behendige spits hebben ingestemd met een terugkeer naar Metz. De Franse sportkrant meldt dat een huurdeal zonder optie tot koop op tafel ligt. De clubs zijn in gesprek over de salarisbijdrage.

VoetbalPrimeur legde eerder al uit dat Mikautadze weinig opties heeft deze winter. Een speler mag in één seizoen slechts voor twee verschillende clubs uitkomen. De Georgische international maakte aan het begin van het seizoen nog speelminuten voor Metz in de Ligue 1.