Bakayoko gaat in op vergelijking met City-smaakmaker: 'Momenteel niemand beter'

Bakayoko gaat in op vergelijking met City-smaakmaker: 'Momenteel niemand beter'

19-12-2023 18:36 Laatste update: 18:52
29

Te midden van de opwinding na een indrukwekkende overwinning in de Champions League en een ongeslagen status in de competitie, neemt Johan Bakayoko uitgebreid de tijd voor een interview met het Nieuwsblad.

Er worden een aantal zaken aangesneden. Ook de Rode Duivels zijn een onderwerp. "Domenico Tedesco wil dat ik meer durf in een-op-een situaties, dat ik actiever opeis en niet bang ben om balverlies te lijden," legt Bakayoko uit. Hij bekent soms terughoudend te zijn na enkele keren balverlies in een wedstrijd, maar de coach benadrukt dat hij moet blijven proberen.

De concurrentie binnen de nationale ploeg is groot. De Rode Duivels hebben natuurlijk een aantal dribbelvaardige wingers rondlopen. Eentje daarvan, Jeremy Doku, wordt wel eens vergeleken met Bakayoko. Over vergelijkingen met Doku is Bakayoko duidelijk. "Eerlijk gezegd zie ik de gelijkenis niet. Hij is meer een uitdagende speler, terwijl ik denk dat ik meer allround ben”, aldus Bakayoko. "Ik zie niemand die momenteel beter is in één-op-één duels dan Jérémy."