Gimenez blikt terug en kiest opvallende favoriete opponent: 'Daar scoor ik altijd'

Gimenez blikt terug en kiest opvallende favoriete opponent: 'Daar scoor ik altijd'

20-12-2023 07:28
53

Santiago Gimenez kende in 2023 een topjaar en beseft dat ook nu het kampioensjaar op zijn einde loopt. In gesprek met Voetbal International blikt de Mexicaan terug en twijfelt hij geen enkel moment over bijvoorbeeld zijn favoriete wedstrijd van dit seizoen.

"Ajax-uit in september, de 0-4 in twee delen", vertelt de spits over zijn beste duel van dit seizoen. "Voor mij was dat de perfecte wedstrijd en niet alleen omdat ik de eerste hattrick in mijn carrière maakte. Stel dat ik die goals weglaat, dan speelde ik nóg goed. Ik was ontzettend balvast, de dribbels lukten, ik had nog de assist op Igor Paixão. Het was echt een wedstrijd waarin alles lukte en die je dus maar zelden speelt."

Wedden

Meer odds

Op de vraag wie zijn favoriete tegenstander van afgelopen jaar was, geeft Gimenez een even opvallend, als logisch antwoord. "Ik heb wel wat met de Johan Cruijff ArenA, want ik scoor er altijd. Vier keer, in een jaar. Het gekke is dat ik wist dat ’t zou gebeuren. Een paar jaar terug waren we met Mexico Onder-16 op bezoek in Amsterdam en kregen we een rondleiding door het stadion. We namen foto’s. Ooit scoor ik hier, zei ik tegen mijn teamgenoten."

Wat betreft de titel van dit jaar staat Feyenoord tien punten achter op een bijna ongenaakbaar PSV. Toch wil Gimenez absoluut nog niet opgeven in die strijd. "Ik heb het kampioenschap nog niet uit mijn hoofd gezet. Het wordt moeilijk, tien punten goed maken, maar zolang het mathematisch nog kan, moeten we erin blijven geloven."

Bekijk hieronder #DoneDeal over Feyenoord, PSV, Ajax, Joshua Zirkzee en Dani de Wit!