'Mogelijk Nederlands gezelschap voor Van de Beek: Frankfurt gaat markt op'

'Mogelijk Nederlands gezelschap voor Van de Beek: Frankfurt gaat markt op'

21-12-2023 15:15
12

De geruchten worden steeds hardnekkiger: Sheraldo Becker staat mogelijk voor een binnenlandse transfer, weet BILD. Eintracht Frankfurt wil de 28-jarige aanvaller bij Union Berlin losweken.

In november kwam voor het eerst naar buiten dat Frankfurt Becker op de lijst heeft staan. De club, waar Donny van de Beek hoogstwaarschijnlijk in de tweede seizoenshelft actief is, heeft nog altijd niet de gewenste opvolger voor de naar Paris Saint-Germain vertrokken Randal Kolo Muani gevonden. Becker is in beeld om in januari naar Frankfurt te verkassen.

De pijlsnelle Becker loopt medio 2024 uit zijn contract, toch is Frankfurt bereid om hem een halfjaar eerder voor een vergoeding in Berlijn op te halen. Behalve Becker heeft Frankfurt ook de twintigjarige spits Rafiu Durosinmi in het vizier. Durosinmi is met zijn 1.92 meter een heel ander type dan Becker. 

Becker speelt sinds 2019 bij Union, waar hij uitstekende jaren achter de rug heeft. Dit seizoen loopt het stroef bij Die Eisernen, die vijftiende in de Bundesliga staan. In de Champions League is Union laatste geworden in een groep met Real Madrid, SSC Napoli en SC Braga.