'Beperkte opties Ajax op transfermarkt: geduld tot de zomer vereist'

'Beperkte opties Ajax op transfermarkt: geduld tot de zomer vereist'

23-12-2023 11:34
134

Ajax wil deze winter, maar toch vooral in de zomer het mes in de selectie zetten. Volgens Voetbal International hoeven de fans in januari niet op rigoureuze veranderingen in de selectie van trainer John van 't Schip te hopen.

Het weekblad benadrukt dat de bomen niet meer tot de hemel reiken in Amsterdam. Ajax moet dus creatief te werk gaan. 'Wie denkt dat er meerdere nieuwe spelers gaan komen, wordt teleurgesteld', benadrukt VI. Eerder werd al gemeld dat Ajax een ervaren nummer zes wil aantrekken. De kans is groot dat het om een huurdeal tot het einde van het seizoen gaat. Droomkandidaat Pierre-Emile Højbjerg (Tottenham Hotspur) is vooralsnog echter onhaalbaar.

Wedden

Meer odds

Uitgaande transfers zouden het budget kunnen vergroten, maar dat ligt moeilijk doordat spelers in één seizoen voor niet meer dan twee clubs op hetzelfde continent mogen uitkomen. VI schrijft dat de toekomst van Georges Mikautadze, Gaston Avila en Carlos Forbs aan een zijden draadje hangt bij Ajax. Alleen die laatste kan echter zonder restricties naar een andere club. Mikautadze lijkt daarom al op huurbasis terug te keren naar zijn oude club FC Metz.

Vooral in de zomer wil de gevallen topclub uitpakken. VI weet dat een grondige evaluatie al heeft plaatsgevonden en 'de meeste zomeraanwinsten zullen de schifting niet overleven'. Ajax is desondanks niet van plan om deze spelers voor een fooi te laten gaan. 

'Het versterken van de selectie voor januari is een doel voor de korte termijn, maar het zwaartepunt ligt in de zomer. Daarin zullen de gerichte aankopen worden gedaan, overbodige spelers vertrekken en kan er definitief afgerekend worden met falend transferbeleid, waar Ajax al twee jaar achter elkaar onder te lijden heeft', besluit het weekblad.