'De terugkeer van de koning': 'Ajax gaat eerste transferflop al uitzwaaien'

'De terugkeer van de koning': 'Ajax gaat eerste transferflop al uitzwaaien'

23-12-2023 11:14
114

FC Metz gaat Georges Mikautadze in de armen sluiten. Volgens L'Équipe heeft de Ligue 1-club een volledig akkoord bereikt met Ajax over een huur van de 23-jarige aanvaller tot het einde van het seizoen.

De verregaande interesse van Metz kwam begin deze week naar buiten. Volgens L'Équipe zijn alle plooien nu gladgestreken. De Franse sportkrant spreekt van 'de terugkeer van de koning'. De huurdeal zal spoedig wereldkundig worden gemaakt. Op 29 december moet Mikautadze aansluiten bij de selectie van Metz.

Metz-trainer László Bölöni wil een akkoord niet bevestigen, maar zet de deur wel wagenwijd open. "Georges heeft het niet makkelijk gehad in Amsterdam. Hij mag altijd terugkeren, want dit was een kans die hij niet mocht laten lopen. Ik hoop echt dat hij nu weer terug wil keren", zegt de Roemeen.

Mikautadze was vorig seizoen 23 keer trefzeker voor Metz, waarmee hij een groot aandeel in de promotie had. De Georgische international werd bovendien uitgeroepen tot Speler van het Jaar in de Ligue 2. Voormalig Ajax-directeur Sven Mislintat besloot daarop zestien miljoen euro voor hem te betalen, maar in de Johan Cruijff Arena kwam hij geen moment uit de verf. 

Mikautadze moest Brian Brobbey en Chuba Akpom voor zich dulden in de hiërarchie. Als hij al in actie kwam, dan was dat vaak op een andere positie. Uiteindelijk stokte de teller op 338 speelminuten, verspreid over negen duels. Daarin kwam hij niet tot scoren en gaf hij ook geen assists.