'Tegenvallend drietal mag als eerst weg bij Ajax: constructie wordt ingewikkeld'

'Tegenvallend drietal mag als eerst weg bij Ajax: constructie wordt ingewikkeld'

23-12-2023 10:05 Laatste update: 10:14
158

Het Parool heeft drie Ajax-spelers aangemerkt als de aankopen die deze winter het eerst weg mogen. Volgens de Amsterdamse krant staan Georges Mikautadze, Gaston Avila en Carlos Forbs bovenaan het lijstje om te vertrekken uit de Johan Cruijff ArenA.

'Het is de vraag of Ávila, Forbs en Mikautadze in de tweede seizoenshelft nog spelers van Ajax zijn', luidt het oordeel van Het Parool over de vele aankopen die de club afgelopen zomer haalde. Weinig van die jongens zijn tot nu toe uit de verf gekomen en daarom steken de transfergeruchten alweer de kop op. 'De club wil na de dramatische transferperiode van afgelopen zomer schoon schip maken, waarbij het drietal in aanmerking kan komen voor een vertrek.'

Wedden

Meer odds

Toch wordt een verkoop van de drie wel een lastig karwei, vooral vanwege de FIFA-regels. Volgens de reglementen mag een speler slechts voor twee clubs binnen Europa spelen per seizoen. Voor Ajax zit er dus niets anders op dan de spelers aan hun oude clubs te verkopen, of aan een team buiten Europa. Nu lijkt dat in het geval van Mikautadze niet heel moeilijk. Onder andere Voetbal International wist al te melden dat FC Metz zeer geïnteresseerd is in een terugkeer van de Georgiër.

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal of luister de aflevering op Spotify!