'Grote spanningen tussen Feyenoord en De Kuip, ook serieuze financiële problemen'

'Grote spanningen tussen Feyenoord en De Kuip, ook serieuze financiële problemen'

23-12-2023 20:26
218

Er bestaan serieuze spanningen tussen Feyenoord en De Kuip. Zo mondde een conflict bijna uit in een rechtszaak, terwijl Feyenoord ook niet tevreden is over de staat van het stadion. Dat schrijft RTV Rijnmond.

De aandeelhouders van Stadion Feijenoord (de officiële naam van De Kuip) waren voornemens om Feyenoord voor de rechter te slepen. De partijen kwamen er echter 'ternauwernood' met elkaar uit. 'De inzet van het afgewende kort geding was de invulling van het zitplaatsrecht van de aandeelhouders bij wedstrijden van Feyenoord in De Kuip', schrijft Rijnmond. 'Feyenoord heeft onlangs besloten om ongebruikte stoelen van aandeelhouders weer in de verkoop te zetten.'

'De aandeelhouders moesten voortaan hun stoel vooraf gratis claimen om verzekerd te zijn van hun plek. Daartegen gingen ze in protest en pas op het laatste moment wisten beide partijen een gang naar de rechter te voorkomen', zo klinkt het. Ondertussen is Feyenoord ook niet blij met de staat van De Kuip. De club vindt dat het relatief gezien te veel betaalt, voor wat het krijgt. Dat terwijl Feyenoord mogelijk een extra financiële bijdrage moet gaan leveren om alles op orde te krijgen in het stadion.

Ook zorgt de erfenis van Feyenoord City voor een ingewikkelde situatie. Qua jaarcijfers draaide De Kuip een topjaar, maar het stadion zit nog met een schuld van tientallen miljoenen door een lening voor Feyenoord City. De Kuip dreigt in de toekomst de boel zelfs niet meer te kunnen betalen, stellen experts. 'Een overname van De Kuip door de voetbalclub kan een mogelijke oplossing zijn. De situatie met de aandeelhouders van het stadion zal dan wel eerst écht opgelost moeten worden. Het levenslange zittingsrecht is voor Feyenoord een struikelblok en de VASF, die juridisch in haar recht staat, houdt vast aan verworven rechten uit het verleden', luidt de conclusie.