Verweij wijst hoofdschuldige Ajax-onrust aan: 'Een voetbalbedrijf zonder td...'

Verweij wijst hoofdschuldige Ajax-onrust aan: 'Een voetbalbedrijf zonder td...'

23-12-2023 22:07
59

Leen Meijaard staat aan de basis van de huidige chaos binnen Ajax, stelt clubwatcher Mike Verweij. De voormalig voorzitter van de raad van commissarissen zag de noodzaak niet om direct na het vertrek van Marc Overmars een opvolger te zoeken.

Meijaard was tussen 2018 en maart dit jaar voorzitter van de rvc bij Ajax. Verweij schetst in de podcast Kick-Off van De Telegraaf dat de Amsterdamse club sinds de exit van Overmars, die de functie van directeur voetbalzaken bekleedde, en het vertrek van Erik ten Hag in een vrij val terecht is gekomen. "Meijaard heeft uiteindelijk besloten dat er geen opvolger hoefde te komen voor Overmars. Een voetbalbedrijf zonder technisch directeur…"

Wedden

Meer odds

De vacature die Overmars achterliet werd ingevuld door Gerry Hamstra, Klaas-Jan Huntelaar en Edwin van der Sar. "Er werd, ondanks allerlei toezeggingen aan spelers, een heel elftal aan spelers verkocht", zegt Verweij. "Daar hebben ze veel geld voor binnengehaald, maar dat investeerden ze buiten Brobbey en Bergwijn in waardeloze spelers."

Wel stelde Ajax Maurits Hendriks aan, die de toen nog niet bestaande rol van Chief Sports Officer op zich ging nemen. "Hij wordt gehaat op De Toekomst", weet de journalist, die schetst dat Hendriks aandrong op de komst van Sven Mislintat. "Hij heeft de boel overruled om Mislintat binnen te halen."