Grote verandering bij Man U na bevestigde miljardendeal

Grote verandering bij Man U na bevestigde miljardendeal

24-12-2023 17:01 Laatste update: 25-12-2023 08:41
86

Sir Jim Ratcliffe heeft 25% van de aandelen in Manchester United in handen. Door de miljardendeal heeft de Britse miljardair het sportieve beleid van de Britse club in zijn macht.

Het ging al een aantal maanden over de overname van Manchester United. De club heeft nu via eigen kanalen bevestigd dat Ratcliffe zichzelf met een kwart van de aandelen heeft ingekocht. Er zou zo’n 1,49 miljard zijn gemoeid bij deze deal, aldus The Financial Times.
 
De INEOS-groep van Ratcliffe is al eigenaar van een aantal sportclubs. Waaronder het Franse Nice en Zwitserse FC Lausanne. Het concern zal toezicht houden op het sportieve gebied van United. Maar eerst moeten ze wachten op goedkeuring van de Premier League. Dit zal naar verwachting vier tot zes weken duren. Ratcliffe is al sinds jongs af aan een Man Utd-fan en wilde eerst de gehele club overnemen van de familie Glazer. De Glazers zagen dit zelf echter niet zitten.
 
Of dit ook gevolgen heeft voor Erik ten Hag is momenteel niet bekend. Jim Ratcliffe heeft nog niets gesuggereerd over een wisseling van de trainer. Wat wel is aangekondigd door Manchester United, is een investering van ongeveer 350 miljoen euro. Ratcliffe neemt met INEOS de volledige verantwoordelijkheid op zich voor het sportieve beleid, waardoor de vaak bekritiseerde Glazer-familie als belangrijkste aandeelhouder op dat gebied een stap achteruit zet.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)