'Leeds-uitblinker Summerville speelt zich in de kijker van Premier League-top'

'Leeds-uitblinker Summerville speelt zich in de kijker van Premier League-top'

25-12-2023 10:17 Laatste update: 10:22
31

Aan belangstelling geen gebrek voor Crysencio Summerville. Transfergoeroe Fabrizio Romano meldt maandag dat diverse clubs, waaronder Aston Villa, de 22-jarige aanvaller van Leeds United in de gaten houden.

Summerville kent een uitstekend seizoen in het Championship. In twintig wedstrijden tot dusver kwam hij tot elf goals en zes assists. Afgelopen weekend was hij tegen Ipswich Town (4-0) wederom belangrijk met een treffer. Zijn goede vorm is niet onopgemerkt gebleven in de grote competities. Onder meer Aston Villa, de nummer drie van de Premier League, heeft Summerville op zijn lijstje staan.

Wedden

Meer odds

Leeds beschouwt Summerville naar verluidt als een 'sleutelspeler' en heeft geen intentie om de aanvaller in januari te verkopen. Afgelopen zomer sloegen The Whites al een bod van Burnley, ter waarde van omgerekend 23 miljoen euro, af. De marktwaarde van Summerville wordt getaxeerd op achttien miljoen euro.

Summerville maakte in 2020 de overstap van de jeugdopleiding van Feyenoord naar die van Leeds. Vorig seizoen, tijdens het degradatieseizoen van Leeds, beleefde hij zijn doorbraak in het Engelse voetbal. Zo maakte hij onder meer de winnende goal tegen Liverpool (1-2). Die wedstrijd staat nog altijd in de boeken als het enige competitieduel dat Virgil van Dijk op Anfield verloor in dienst van The Reds.