Wervelende Summerville imponeert: 'Beste speler in de competitie'

Wervelende Summerville imponeert: 'Beste speler in de competitie'

24-12-2023 10:54
25

Aan de hand van een wervelende Crysensio Summerville deelde Leeds United zaterdag een dreun uit aan Ipswich Town. Leeds won de Championship-topper met liefst 4-0. Van de Nederlanders wordt vooral Summerville geprezen in Britse media.

Het was Oranje boven op Elland Road. Naast Summerville kwamen ook Pascal Struijck en Joël Piroe tot scoren. Vooral die eerste maakte indruk. Het voormalige Feyenoord-talent krijgt van de Yorkshire Evening Post een 9. 'Een plaag. Hij zocht spelers op, ging ze voorbij, creëerde gevaar, passte de bal goed en schoot zijn strafschop subliem binnen. Zijn arbeidsethos was ook magnifiek. Hij haalde zijn voet niet van het gaspedaal', luidt de lofzang.

Ook Leeds Live is enthousiast en beloont de 22-jarige vleugelaanvaller met een 8. 'Hij hield zich in de openingsfase nog rustig, maar barstte los door het eigen doelpunt van Ipswich in te leiden en vervolgens de winnende penalty binnen te schieten.' In aanloop naar het eigen doelpunt van Leif Davis passeerde Summerville drie, vier tegenstanders, voordat hij de bal voorzette. 

De ongrijpbare Summerville staat nu al op elf goals en zes assists in 21 duels. Met de overtuigende zege verkleinde nummer drie Leeds de achterstand op Ipswich, dat tweede staat, tot zeven punten.

Ook fans van Leeds zijn bijzonder te spreken over Summerville: