'Voormalig topkandidaat voor directeursfunctie Ajax nu op radar van Man United'

'Voormalig topkandidaat voor directeursfunctie Ajax nu op radar van Man United'

26-12-2023 06:55 Laatste update: 12:11
40

Julian Ward is een belangrijke kandidaat om sportief directeur van Manchester United te worden. Dat meldt The Telegraph. Ward was vorig seizoen nog een belangrijke kandidaat om de nieuwe technisch directeur van Ajax te worden.

Nu Sir Jim Ratcliffe de baas is geworden bij United, wil de club ook het technische gedeelte opnieuw aanpakken. Mede daarom is Ward in beeld gekomen. De Engelsman zit zonder club sinds zijn vertrek bij Liverpool in november 2022. Op dit moment is John Murtough nog werkzaam in de functie van technisch directeur bij United. Onder trainer Erik ten Hag is de Engelse ploeg inmiddels afgezakt naar de achtste plaats in de Premier League.

Ward gold eind maart 2023 als de belangrijkste kandidaat om de technisch directeur van Ajax te worden. Er werden gesprekken gevoerd tussen toen nog algemeen directeur Edwin van der Sar en de Engelsman, maar uiteindelijk klapte de deal volgens verschillende media. Nadat Ward besloot om niet aan de slag te gaan bij Ajax, ging in Amsterdam het vizier op Sven Mislintat. Die werd uiteindelijk aangesteld, maar moest na een dubieuze transferzomer al snel weer opstappen.

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal of luister de aflevering op Spotify!